Jing Chinese restaurant, Singapore

The Jing Chinese restaurant (Singapore) is placed in a 3400 sqft. unit in One Fullerton building with a south east picturesque view of the Marina Bay. It is subdivided into two activity areas: 2400 sqft. dining area (two private dining rooms, main hall, ladies powder room) and 1000 sqft back-of-house area (staff room, kitchen and office). The ceiling shape of the dining area is a dramatic expression of the interior and at the same time is a design response to a technical requirements for air conditioning system and mechanical ventilation.

Design: Antonio Eraso Co.
Photography: Derek Swalwell

food and interiors

food and interiors

Conduit restaurant, San Francisco

Conduit restaurant (San Francisco) located on the low ceiling ground floor in a residential building had a tangled maze of electrical, sprinkler and plumbing conduits serving the living accommodations above. Instead of use covering these pipes and thus reducing the space, even more pipes were layered over the existing conduits to remediate the situation.

Design: Natoma Architects, Stanley Saitowitz
Photography: Rien van Rijthoven

Restaurant on the roof

Nomiya is a transportable, temporary restaurant on the roof of Palais de Tokyo museum (Paris, France). The 63 sqm restaurant features a 12 people dining room with a panoramic view over the Eiffel tower and the Seine.

Design: Laurent Grasso, Pascal Grasso
Photography: Kleinefenn

Restaurant 560, Lisbon, Portugal

The Restaurant 560 is located in an old building in Lisbon’s city centre. The unity of the two dining-rooms is given by the osb - wooden material that fully coats the walls, floor and ceiling. The separation between the services area and the eating area is made by a black tile wall, which draws the line to where the bar, kitchen and toilets are, and marks the change in materials.

Design: Joao Tiago Aguiar
Photography: Fernando Guerra, Sergio Guerra

Nobu Dubai restaurant, Palm Jumeirah, UAE

The Nobu Dubai restaurant (Palm Jumeirah, UAE) includes a main dining area, bar/lounge, private dining room and sushi bar. Three dimensional abaca woven panels surround the main dining area, the bar is made from 3 inch timber solid planks with an onyx backlit front. Sushi bar surfaces are encased in black color bamboo embedded terrazzo.

Design and photography: Rockwell Group

Le Dauphin restaurant, Paris, France

Le Dauphin restaurant occupies 80 sqm and has very attractive and nicely done interior design, which received the 2010 Fooding award.

Design: Rem Koolhaas, Clement Blanchet
Photography: Clement Guillaume, Ruault